Spania, Italia și Republica Cehă sunt țările care conduc în ceea ce privește consumul de carne de iepure, cu 51.000 de tone, respectiv 45.000 de tone și, respectiv, 40.000 de tone, consumate în fiecare an în ultimii doi ani, potrivit unui raport de analiză, prognoză, dimensiune, tendințe și statistici de la IndexBox.

Cu toate acestea, dacă ne raportăm la populaţia fiecărei dintre aceste țări, cehii sunt cei mai dedicați consumatori de carne de iepure din UE. În 2019, cel mai ridicat nivel de consum de carne de iepure pe cap de locuitor s-a înregistrat în Republica Cehă (3,72 kg de persoană), urmată de Spania (1,09 kg de persoană), Slovacia (0,82 kg de persoană) și Italia (0,75 kg de persoană), în timp ce consumul mediu mondial pe cap de locuitor de carne de iepure a fost estimat la 0,46 kg de persoană.

Toate cele trei țări menționate mai sus reprezintă 57% din carnea de iepure consumată în interiorul UE. Acestea sunt urmate de Franța, Germania, Bulgaria și Slovacia, reprezentând 36% din consumul de carne de iepure.

În termeni valorici, cele mai mari piețe de carne de iepure din Uniunea Europeană au fost Germania (249 milioane USD), Spania (213 milioane USD) și Italia (193 milioane USD), reprezentând împreună 58% din piața totală. Aceste țări au fost urmate de Franța, Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria, care împreună au reprezentat încă 36%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare