Cel mai mare depozit frigorific din Europa, care este în curs de dezvoltare pe fostul teren al oțelăriei din Corby (Regatul Unit), este la câteva luni distanţă de finalizare.

Furnizorul de logistică frigorifică automată, NewCold, a început să lucreze la dezvoltare în 2020, pentru a satisface cererea în creștere din sectorul producției de alimente.

Ross Hunter, director al lanțului de aprovizionare al NewCold, a declarat: „Compania are deja o cerere puternică pentru serviciile sale la locaţia din Wakefield și vede în Corby o locație privilegiată a logisticii, cu proximitatea centrelor de distribuție a retailerilor de produse congelate și a clienților de servicii alimentare. Acest lucru îi va permite lui NewCold să-i ajute pe clienți să reducă distanţele şi costurile.”

Când va fi finalizat și pe deplin operațional, depozitul va genera peste 250 de locuri de muncă, iar automatizarea va juca un rol esențial în funcționarea unității. „De la deschiderea primei noastre locaţii din Marea Britanie în Wakefield, în urmă cu șapte ani, am observat o creștere a cererii pentru serviciile noastre de depozitare și transport. Şi, deși instalația Wakefield este cea mai mare de acest gen din țară, manipulând 4.000.000 de paleți anual și depozitând 143.000 de paleți în orice moment, cererea a depășit oferta”, a explicat Ross Hunter.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut