Lidl UK și-a deschis oficial cel mai mare centru de distribuţie regională (RDC), după o investiţie de 300 de milioane de lire sterline, marcând angajamentul continuu al discounterului de a se extinde în Marea Britanie.

RDC de 1,2 milioane de metri pătrați, care are o jumătate de kilometru lungime și în care ar putea încăpea trei dintre depozitele existente ale Lidl, este situat în Houghton Regis, Luton, și va livra peste 9.400 de paleți pe zi în 150 de magazine, faţă de centrele sale de distribuție existente, care deservesc aproximativ 60-80 de magazine.

Acesta va fi primul depozit Lidl UK automatizat, ajutând la stocarea mai multor bunuri și la creșterea capacității de distribuție, ceea ce, la rândul său, ajută la crearea mai multor locuri de muncă. De asemenea, a fost proiectat cu durabilitatea în prim plan, având panouri solare care generează 2.000.000 de kWh de energie electrică anual. În anumite perioade ale anului, depozitul va funcționa exclusiv cu energie solară. În plus, toată flota sa de livrare este alimentată cu biogaz din deșeuri alimentare, susținând ambiția discounterului de a avea 100% din flota sa fără motorină până în 2030.

Această piatră de hotar vine în momentul în care Lidl își dublează angajamentul de a-și consolida și mai mult infrastructura, deoarece răspunde unui număr tot mai mare de clienți în toată țara. În 2022, Lidl a deschis peste 50 de magazine noi și a deschis alte 19 magazine la începutul lui 2023.

Depozitul va genera până la 1.500 de locuri de muncă, iar lucrătorii din depozit vor fi bine plătiţi, după ce salariile pe oră au crescut luna aceasta la 11,40 lire sterline de la 11,00 lire sterline, cu potențialul de a ajunge la 12,30 lire sterline cu vechimea în muncă. Beneficiile includ, de asemenea, asigurări de viață și scheme opționale de asigurări de sănătate și dentare, precum și dreptul sporit de concediu și 10% reducere în magazine.

Richard Taylor, Chief Development Officer la Lidl UK, a declarat : „Deschiderea acestui nou RDC este un moment fundamental pentru Lidl UK. Cererea nu a fost nicicând mai mare și vedem că tot mai mulţi oameni ne trec pragul. Faptul că cel mai mare RDC al Lidl din lume se află în Marea Britanie vorbește de la sine nu numai în ceea ce privește nevoia noastră de a satisface cererea în creștere din partea clienților, ci și în ceea ce privește ambiția noastră de a crește această cerere în viitor. Este o locaţie spectaculoasă, de ultimă generație, care are capacitatea de a deservi 150 de magazine, ceea ce este aproape triplu față de unele dintre depozitele noastre existente.”

Investiția de 300 de milioane de lire se bazează pe impulsul deja înregistrat în acest an. În aprilie, Lidl a anunțat că recrutează pentru 400 de posturi, în timp ce a depus o cerere de planificare pe un site de 38 de acri din Gildersome, Leeds. Aceasta a urmat deschiderii recente a patru RDC-uri, inclusiv Motherwell, Peterborough, Doncaster și un al doilea sit în Belvedere.

FOTO: Lidl UK/ Media Center

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut