Poliția din Paris a raportat sâmbătă, 12 februarie, arestarea a 14 transportatori care au încercat să intre în capitala Franței pentru a protesta împotriva restricțiilor legate de coronavirus.

Potrivit Poliției, aproximativ 3.000 de vehicule au încercat încă de dimineață să pătrundă în Paris prin diferite căi de acces ale șoselei de centură; iniţial, agenții au avertizat verbal participanții la această demonstrație neautorizată înainte de a începe arestările.

Dintre cei reținuți, cinci au fost predați polițiștilor din sudul capitalei pentru deținere de praștii pentru a arunca cu pietre, potrivit datelor poliției publicate de ‘Le Figaro’.

Între timp, la Paris, aproximativ 7.200 de polițiști și jandarmi rămân dislocați „pentru a pune în aplicare interdicțiile privind convoaiele de vehicule”, observând în același timp concentrările care se formează în diferite părți ale capitalei.

Au existat grupuri în special sub Arcul de Triumf și în Place de Italie, unde de altfel au avut loc ciocniri rezolvate prin lansarea de gaze lacrimogene de către agenţi. Poliția urma să înainteze din Place de l’Étoile spre Place de la Concorde, pentru a-i împinge pe protestatari, chiar dacă în cursul zilei de sâmbătă atmosfera de acolo fusese calmă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare