A fost anunțată o cooperare semnificativă pe piața de cacao: Coasta de Fildeș și Ghana colaborează pentru a combate problemele din industrie, iar parteneriatul de până acum va fi pus în aplicare în cadrul unei noi organizații formale, potrivit Africanews.

Cele două state vor să implementeze o creștere a prețurilor la cacao, deoarece mai mult de jumătate din cei aproximativ un milion de oameni care lucrează în acest sector trăiesc sub pragul sărăciei, la mai puțin de 1,2 dolari pe zi. Dimensiunea pieței mondiale de ciocolată depășește în prezent 100 de miliarde de dolari, dar producția este concentrată în mâinile unor companii multinaționale.

Coasta de Fildeș reprezintă mai mult de 40% din oferta totală de cacao la nivel mondial, în timp ce Ghana reprezintă cel puțin 20%.

Organizația comună se va concentra acum pe cercetare, pe evoluția prețurilor și pe reducerea muncii copiilor în sector. Cele două țări au purtat deja negocieri cu companiile pentru a contribui la reducerea sărăciei în rândul fermierilor de boabe de cacao; se preconizează că noua organizație va eficientiza această activitate și va extinde şi activitatea de advocacy.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare