Potrivit analizei ratelor de coliziuni fatale ale HGV-urilor, efectuate de furnizorul de plăți inteligente SNAP, Bulgaria, Polonia și Cehia găzduiesc cele mai periculoase drumuri din Europa.

Cercetările au plasat Bulgaria pe primul loc, cu mai multe coliziuni mortale de camioane pe an decât Polonia și Cehia la un loc (369), notează Motor Transport. România, Lituania și Germania s-au clasat pe locul al patrulea, al cincilea și, respectiv, al șaselea, în vreme ce Marea Britanie a ocupat locul al nouălea, cu 118 decese anuale.

SNAP a spus că 40% din toate coliziunile mortale cu mașini din UE au avut loc în zone rurale și a sugerat dezvoltarea infrastructurii de siguranță rutieră necesară şi extinderea autostrăzilor.

În schimb, țările cu drumurile cel mai puțin periculoase pentru șoferii de camioane au inclus Danemarca, Austria și Suedia.

Mark Garner, SNAP MD, a declarat: „Am creat noul rating de pericol, astfel încât să putem avertiza șoferii cu privire la cele mai periculoase drumuri pe care circulă în Europa. Dar realitatea dură este că nu există zone sigure. Toate drumurile de pe continent prezintă riscuri inerente, iar șoferii trebuie să fie continuu atenţi la condițiile de conducere în schimbare și la legile și reglementările din țară. Recomandăm șoferilor să se familiarizeze cu legile rutiere și cu traseul planificat înainte de a porni la drum.”

Mai multe amănunte puteţi afla AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare