Furnizorul de logistică contractuală dedicată, GXO Logistics, a anunțat că centrul de distribuție din Quakertown, Pennsylvania, a fost clasat pe locul 1 de către IKEA, în cadrul rețelei sale mondiale de depozite. Clasamentul se bazează pe excelența operațională și pe capacitatea de a atinge obiectivele IKEA prin intermediul indicatorilor cheie de performanță (KPI), inclusiv productivitatea, calitatea proceselor și acuratețea stocurilor.

“Suntem mândri de această clasare pe locul I în rândul rețelei globale de Centre de Distribuție pentru Clienți a IKEA. Ne străduim să îndeplinim și să depășim obiectivele clienților, iar echipa din Quakertown și-a dovedit capacitatea de a face acest lucru”, a declarat Eduardo Pelleissone, Președinte, GXO, America și Asia Pacific. “În luna ianuarie a anului trecut, am extins relația cu IKEA în SUA. Suntem parteneri cu IKEA în Europa de peste 20 de ani, folosind cele mai bune soluții, amploarea și expertiza GXO pentru a sprijini strategia lor de creștere globală. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să ajutăm IKEA să își optimizeze operațiunile logistice din întreaga lume.”

Departamentul de operațiuni al IKEA identifică și clasifică țările și centrele logistice cu cele mai bune performanțe pe baza atingerii unor KPI specifici. La locația de 18.000 m2 din Quakertown, care a primit din partea IKEA calificativul nr.1, GXO are peste 260 de angajaţi care oferă servicii de depozitare ce includ livrarea de colete pentru comerțul online, precum și primirea, depozitarea, preluarea, ambalarea și expedierea produselor. Această unitate sprijină IKEA de mai bine de șase ani, inclusiv pe parcursul pandemiei, perioadă care a creat o creștere bruscă a vânzărilor online ale companiei, deoarece consumatorii au petrecut mai mult timp acasă și au investit în proiecte de îmbunătățire a locuinței.

“În aprilie, IKEA a anunțat o investiție de peste 2,2 miliarde USD pe trei ani în strategia noastră de creștere omnichannel în SUA, una dintre cele mai importante piețe ale noastre. Vedem oportunități nelimitate de a ne dezvolta aici și de a ne apropia de clienți cu produse și servicii accesibile. Prin parteneriatul cu GXO, vom continua să construim capacități mai eficiente de reaprovizionare și de livrare a comenzilor”, a precizat Tolga Öncü, șeful IKEA retail, Ingka Group.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut