Un centru de distribuție Tesco din apropiere de Bristol (Marea Britanie) a fost vândut pentru mai mult de 102 de milioane de lire sterline unui cumpărător necunoscut, anunţă Business Live. Unitatea de 540.000 m2, care a fost dezvoltată inițial de supermarket în 2010, deservea peste 400 de magazine în sudul şi sud-vestul Țării Galilor.

Firma de administrare a activelor imobiliare Roebuck, o subsidiară din Marea Britanie a GFH Financial Group (GFH), a finalizat vânzarea în afara pieței. Acordul marchează sfârșitul unei perioade de reținere de succes pentru Roebuck, care a achiziționat activul pentru 94 de milioane de dolari în octombrie 2017, în numele unui consorțiu de investitori instituționali coreeni. Potrivit firmei, venitul și creșterea valorii le-au oferit investitorilor o rată internă de rentabilitate (IRR) după impozitare de peste 16%.

„Vânzarea Tesco Avonmouth le-a oferit investitorilor coreeni o performanță semnificativă. Roebuck caută în mod activ oportunități de reciclare a capitalului din aceste vânzări, fie pentru activele logistice din Marea Britanie, fie din Europa”, a declarat Hugh Macdonald-Brown, managing partner la Roebuck.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare