Pacea și libera circulație a mărfurilor reprezintă premise fundamentale pentru dezvoltarea pozitivă și liberă a tuturor societăților. În acest spirit, Dachser a crescut ca furnizor internațional de logistică în ultimele decenii.

„Regretăm profund escaladarea conflictului militar din Ucraina care va avea un impact substanțial și asupra lanțurilor de aprovizionare din Europa de Est. Însă, pentru că prioritatea noastră este siguranța tuturor șoferilor care transportă mărfuri în numele Dachser, din 24 februarie, am impus oprirea imediată a tuturor transporturilor către Ucraina. Acest lucru se aplică curselor europene din segmentul de servicii Cargoplus, care este specializat în transporturi FTL și LTL către țările CSI, printre altele, precum și tuturor transporturilor din rețeaua logistică europeană care sunt gestionate în Ucraina de partenerul ACE. Traficul regulat de la platforma noastră Strykow (Polonia) către Kiev va fi întrerupt. Suntem în strânsă legătură cu partenerul nostru ucrainean, care și-a închis și depozitele”, a anunţat Burkhard Eling încă din 24 februarie.

În transportul aerian, spațiul de deasupra Ucrainei a fost închis pe o rază largă. Decolările și aterizările nu au mai fost permise, așa că aglomerația pe aeroporturile alternative reprezintă un motiv de îngrijorare. „Echipele noastre de logistică europeană și de logistică aeriană și maritimă monitorizează îndeaproape evoluția situației și sunt în contact strâns cu clienții noștri. Acest lucru se aplică și restricțiilor privind circulația mărfurilor care pot apărea ca urmare a sancțiunilor anunțate împotriva Rusiei.”

Dachser nu are propriile locații în Ucraina, dar lucrează acolo cu partenerul ACE Logistics. Compania estonă este, de asemenea, partenerul lui Dachser pentru țările baltice și partener în joint venture în Finlanda. Segmentul de servicii Cargoplus se ocupă de servicii suplimentare de încărcare completă.

În Rusia, Dachser este reprezentat de propria companie națională din 2008 și furnizează servicii în segmentele Road Logistics și Air & Sea Logistics. Aproximativ 160 de angajați sunt în cele șapte locații. În 2020, Dachser Rusia a gestionat circa 17.000 de loturi și a generat venituri de 21,6 milioane EUR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare