Mindaugas Paulauskas, CEO-ul Girteka Transport, se află în prezent într-o călătorie de 15 zile în care se supune rutinei zilnice a șoferilor, ca să înţeleagă provocările și oportunitățile cu care se confruntă aceştia. În acest timp, sunt pregătite şi publicate videoclipuri care să ilustreze turneul de două săptămâni.

Grupul Girteka are în prezent peste 12.500 de șoferi care livrează marfă în toată Europa în fiecare zi și mențin lanțurile de aprovizionare în funcţiune. În ciuda anilor de experiență și cunoștințe despre provocările implicate, Mindaugas Paulauskas a ales să experimenteze personal fiecare aspect al muncii colegilor săi în afara biroului. „Proiectul își propune să ne aducă mai aproape de comunitatea șoferilor: să le înțelegem stilul de viață participând la livrările de mărfuri, navigând pe drumurile europene și abordând provocările zilnice precum parcarea, securitatea încărcăturii și utilizarea instrumentelor digitale într-o zi obișnuită de lucru.”

În cele două săptămâni, până pe 7 martie, Mindaugas Paulauskas, însoțit de Sergey Kovalev, un șofer de camion cu peste 20 de ani de experiență, va călători de la baza din Lituania, prin Norvegia, va traversa continentul spre sudul Europei, iar încheierea călătoriei se va face cu întoarcerea din Spania în Lituania. „Îmi propun să arăt provocările imense ale slujbei de șofer de camion și respectul extraordinar pe care îl merită pentru rezistența lor”, subliniază Paulauskas.

Întreaga călătorie este publicată pe rețelele sociale ale companiei pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la provocările și oportunitățile actuale ale șoferilor din sectorul logistic, începând cu 26 februarie.

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la necesitatea unor schimbări pozitive în ceea ce privește provocările cu care se confruntă șoferii de camioane din Europa în munca lor zilnică este deosebit de importantă, deoarece, potrivit celui mai recent raport al IRU, există o lipsă de peste 3 milioane de șoferi de camion în întreaga lume. În 2023, 233.000 de posturi de șofer de camion au rămas neocupate numai în Europa.

Proiectul „Mindaugas on the Road” își propune și promovarea profesiei în rândul tinerilor bărbați și femei. „Este esențial să înțelegem pe deplin modul în care schimbările legislative afectează viața de zi cu zi a șoferilor de camion. Cerințe precum certificatele și calificările relevante, reglementările referitoare la programul de lucru și posibilitățile de digitalizare a sarcinilor zilnice – acestea sunt doar câteva aspecte cu care se confruntă șoferii astăzi. Știm cu adevărat cum funcționează legile în realitate? Asta îmi propun să aflu”, rezumă Paulauskas.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut