Departamentul de cercetare al dezvoltatorului imobiliar Prologis Research a evaluat anumite scenarii posibile pentru dezvoltarea viitoare și cererea de spaţii logistice.
Prologis Research se așteaptă la o creștere pe termen lung a ratei de creștere structurală a spaţiilor logistice, deoarece ponderea utilizărilor orientate spre consum a crescut, în timp ce producția și utilizările orientate spre comerț au scăzut.
Cercetătorii au prognozat, de asemenea, că penetrarea globală a comerțului electronic va crește cu aproximativ 150 de puncte de bază, pe an, în următorii cinci ani. De asemenea, retailul fix va necesita din ce în ce mai mult o reaprovizionare rapidă pentru a rămâne competitiv.
Nevoia de spații moderne de depozitare și rețele descentralizate este de așteptat să creeze o cerere globală pentru cel puțin 3-4 miliarde de m2 de spațiu logistic modern în următorul ciclu.
Locația va deveni și mai importantă pe măsură ce deciziile de planificare a rețelei oferă beneficii de control al costurilor care depășesc semnificativ costurile imobiliare, care reprezintă doar 5% din costurile totale ale lanțului de aprovizionare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare