Industria britanică a paleților uzaţi din lemn raportează o creștere semnificativă a cererilor, pe măsură ce prețurile materiilor prime și ale transportului cresc. Cererea a escaladat la „niveluri de neegalat” – cu 70% mai mare și de mai departe decât de obicei – pe măsură ce întreprinderile caută să micşoreze costurile de producție, ambalare și livrare, spune Asociația Națională a Distribuitorilor de Paleți din Marea Britanie.

„Afacerea cu paleți uzați din lemn se confruntă cu o creștere puternică a cererii din partea clienților existenți și noi. Acest lucru este determinat de lipsa de paleți și de cherestea pentru paleți din Europa de Vest, în special din regiunea Benelux, de deturnarea paleților reutilizați și creșterea prețurilor în Marea Britanie. Acest lucru a fost agravat și de o inflație severă a costurilor cu energia, transportul și alte inputuri”, spune Saleh Hijazi, purtătorul de cuvânt al asociației. „Reutilizarea ajută la atenuarea acestor probleme și este, de asemenea, o parte centrală a economiei circulare. Paleții din lemn sunt deja una dintre cele mai durabile părți ale lanțului de aprovizionare, iar repararea și reutilizarea acestora au un rol din ce în ce mai important în a ajuta companiile să își îndeplinească obligațiile de mediu.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare