Prețurile carbonatului de litiu din China au crescut în 2021 ca urmare a cererii tot mai mari de baterii cu litiu şi fosfat de fier (LFP) în țară, potrivit analizei de la sfârșitul anului trecut realizată de Benchmark Minerals Intelligence.

Prețurile tranzacționate în China au început să depășească pragul de 200.000 RMB/tonă (circa 27.715 euro/t) în noiembrie – o etapă istorică pentru prețul litiului. Carbonatul de litiu pentru baterii a încheiat anul la un preț mediu de 250.000 RMB/tonă (circa 34.644 euro/t), cu mult peste toate recordurile anterioare.

Benchmark, citat de Green Car Congress, a adăugat că, în ciuda creșterii cererii de baterii LFP, şi prețurile nichelului au atins în 2021 un maxim din ultimii șapte ani, deoarece au existat o serie de reduceri ale aprovizionării, în tandem cu o redresare mai puternică decât se aștepta a producției de oțel inoxidabil și creșterea robustă a sectorului bateriilor.

Prețurile la cobalt au atins, de asemenea, un maxim din ultimii trei ani. În plus, Benchmark precizează că şi prețurile grafitului încep să reflecte creșterea cererii pentru anozi pentru baterii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare