ČESMAD Slovacia a organizat ieri o conferință online cu asociațiile de transportatori partenere despre Acordul privind transportul rutier de marfă dintre UE și Ucraina. Cu această ocazie au fost comentate amendamentele prezentate de Comisia Europeană (CE) privind prelungirea Acordului de transport rutier dintre UE și Ucraina de săptămâna trecută, despre care am scris AICI. 

ČESMAD Slovacia a declarat că nu dorește reînnoirea acordului și consideră că întregul proces din partea Comisiei Europene este opac și coercitiv față de statele membre. În plus, aceasta consideră că măsurile propuse de Comisie sunt vagi și multe necesită mecanisme de control care nu există în practică astăzi. „Încă o dată s-a confirmat că revenirea la permisele bilaterale este cea mai bună și mai practică soluție“, au declarat reprezentanții acesteia, care au adăugat că transportatorii slovaci și-au exprimat indignarea față de acțiunile CE, deoarece nu a făcut publică decizia privind modificările aduse Acordului UE-Ucraina și nici nu au implicat reprezentanți ai industriei de transport în discutarea acestei probleme.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut