În decembrie 2023, după ce va recepţiona prima dintre cele patru nave de transport auto aflate în construcție în șantierul naval China Merchants Jinling Shipyard, Ceva Logistics va demara masiv transportul maritim de autovehicule pe rutele intercontinentale. De asemenea, compania îmbunătățește serviciul Car in Containers (transportul vehiculelor în containere) folosind serviciile maritime ale Cma Cgm, care controlează Ceva.

Noua navă ro-ro are 200 m lungime și 38 m lățime și va putea transporta 7.000 de maşini pe o suprafață totală de 59.000 m2 pe 12 punți. Cu un tonaj brut de 72.000 t, va oferi o viteză de croazieră de 19,5 noduri, grație unui sistem de propulsie hibrid care poate folosi și baterii electrice și GNL. Ceva Logistics va închiria cele patru nave de la Eastern Pacific Shipping în cadrul unui contract de 10 ani. Cu aceste nave, Ceva Logistics intenționează să transporte 140.000 de vehicule anual pe rute globale, în special între China și Europa.

Compania și-a făcut deja debutul în transportul maritim de mașini prin încărcarea acestora în containere, o soluție dedicată celor care trebuie să mute cantități mici sau să ajungă în porturi deservite de transportatorii auto sau ro-ro. „Cu tarife de transport mai mici și capacitate ro-ro limitată, producătorii de automobile pot profita de această soluție pentru a reduce timpii de livrare și a crește flexibilitatea în ceea ce privește expedierea”, scrie Ceva într-un comunicat.

Cu aceste două soluții, Ceva îşi doreşte să le ofere producătorilor de autovehicule o soluție completă de logistică, care pornește de la furnizarea de componente către fabrici și se încheie cu livrarea vehiculului la reprezentanță.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare