Odată cu achiziția expeditorului de marfă Spedag Interfreight, compania franceză Ceva Logistics vrea să-și consolideze prezența în Africa, unde se văd mari oportunități de creștere.

Ceva Logistics a preluat specialistul în expediții Spedag Interfreight, care este activ în mai multe țări din Africa de Est. Ceva Logistics, cu sediul în Marsilia, este o companie globală în domeniul logisticii 3PL și oferă soluții globale pentru lanțul de aprovizionare. Odată cu preluarea, Ceva continuă să își implementeze planul strategic de creștere.

Spedag Interfreight este un furnizor de logistică în Africa de Est. Aproximativ 400 de angajați din 24 de locații din Kenya, Uganda, Tanzania, Rwanda și Sudanul de Sud s-au alăturat Ceva odată cu încheierea tranzacției. Spedag Interfreigt are echipe din industrie despre care Ceva spune că au experiență în segmente de piață cum ar fi energie și infrastructură, petrol și gaze și mărfuri.

Ceva Logistics și-a propus ca piața africană să devină o parte semnificativă din vânzările sale până în 2025. Spedag Interfreight va deschide noi oportunități pentru potențialul de creștere în Africa de Est. Cu un proiect recent de extindere și modernizare, se așteaptă ca portul Mombasa să mute peste 1,7 milioane de containere standard (TEU) până în 2023. Autoritatea portuară din Kenya se așteaptă ca portul să gestioneze până la 47 de milioane de tone de marfă până în 2032 – o creștere cu 57% față de nivelul actual.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare