Fnac Darty și CEVA Logistics au semnat un acord pentru înființarea unui joint venture cu ambiția de a deveni un jucător european major pe piața de logistică e-commerce și SaaS Marketplace. Noul jucător, numit Weavenn, oferă un serviciu complet integrat care combină soluții tehnologice avansate și logistica de înaltă performanță.

Această ofertă inovatoare răspunde tuturor nevoilor jucătorilor din comerțul electronic, cum ar fi gestionarea completă a piețelor, vânzările directe către consumatori și livrarea omnichannel.

Asocierea aduce clienților puterea și credibilitatea ambelor companii: grupul Fnac Darty, cu o rețea de aproape 1.000 de magazine, cuplat cu un model omnichannel dovedit, cu 24 de milioane de vizitatori lunari unici pe website-uri, și CEVA Logistics, lider mondial în logistica terților, cu o rețea care acoperă peste 170 de țări și o platformă de fulfillment recunoscută la nivel internațional, Shipwire. CEVA Logistics este o subsidiară a Grupului CMA CGM. „Cu peste 1 miliard de linii de comandă până în 2022, comerțul electronic a devenit parte centrală a afacerii și expertizei noastre logistice. Prin parteneriatul cu Fnac Darty, recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite consumatorilor, putem crea o soluție de fulfillment care beneficiază de cele mai bune soluții tehnologice și este capabilă să susțină creșterea pieței, prin îndeplinirea cerințelor vânzătorilor de comerț electronic în materie de eficiență, accesibilitate, transparență și vizibilitate”, spune Mathieu Friedberg, CEO CEVA Logistics.

Acest nou proiect de parteneriat demonstrează determinarea celor două grupuri de a-și consolida poziția pe piața europeană evaluată la aproximativ 80 de miliarde de euro, cu o creștere estimată la peste 10% pe an. În următorii 5 ani, asocierea ar putea genera vânzări de peste 200 de milioane de euro, cu o marjă operațională de două cifre. Cooperarea de tip joint venture 50-50 va deveni operațională din 2024, sub rezerva aprobării autorităților relevante.

FOTO: Enrique Martinez, CEO Fnac Darty şi Mathieu Friedberg, CEO CEVA Logistics

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut