CFR va investi 4,5 miliarde de lei într-un proiect de modernizare a infrastructurii feroviare în portul Constanța (257 km), desfăşurat în trei etape. Vineri, 17 martie, compania a depus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația necesară pentru prima etapă a proiectului, în valoare estimată de 402,3 milioane de lei.

Având în vedere valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa (257 km), complexitatea lucrărilor, dar și pentru crearea unui cadru de participare a cât mai multor operatori economici la achiziția publică, a fost adoptată soluția împărțirii programului de modernizare în 3 etape.

Astfel, în prima etapă, CFR a depus în SEAP, în vederea verificării și validării, documentația de atribuire pentru „Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – Etapa I, Valu lui Traian”, pentru achiziția publică a serviciilor de proiectare și execuție. Valoarea totală estimată a achiziției publice este de 402,3 milioane de lei, fără TVA, iar sursa de finanțare va fi Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport și Bugetul de Stat.

Lungimea totală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii Modernizarea Portului Constanţa (3 etape) este de 4,5 miliarde de lei, fără TVA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare