Incidentul din Canalul Suez provocat de transportatorul maritim „Ever Date” a ridicat probleme de livrare şi pentru grupul german Fressnapf, cu francize în 12 ţări europene, specializat în aprovizionarea cu hrană şi accesorii pentru animalele de companie.

Compania a reacționat rapid și, pentru prima dată, a expediat un tren cu 42 de containere, fiecare de circa 20 de tone, din provincia chineză Linyi către depozitul său de import din portul Duisburg (Germania). Noul tren bloc a fost inițiat de Grupul Duisport, cu Far East Land Bridge (FELB) în calitate de operator. Costurile pentru întregul proiect s-au situat la nivel de șase cifre, în euro. „Suntem bucuroși că am reușit să oferim Grupului Fressnapf o alternativă pentru transportul de mărfuri importate din Asia în Europa într-un termen atât de scurt. Portul Duisburg este centrul traficului asiatic, cumulând aproximativ 30% din toate trenurile care vin din China, iar rețeaua e în continuă creștere. Ca furnizor de servicii complete, dezvoltăm soluții individuale pentru clienții noștri, iar trenul pentru Fressnapf este un exemplu de succes”, spune Erich Staake, CEO al Grupului Duisport.

Trenul a fost pe drum timp de 24 de zile, a fost reîncărcat complet de două ori și a trecut în călătorie prin China, Rusia, Belarus, Polonia și Germania. Potrivit concluziilor companiei, ruta feroviară a economisit 75% din CO2 comparativ cu ruta maritimă, deşi a parcurs 22.000 km, faţă de 11.000 km pe cale maritimă. „Pentru noi este o soluție orientată spre client și, în special, durabilă. Prin urmare, investim în mod egal în sustenabilitate și concentrare asupra clienților în contextul ecosistemului nostru”, subliniază fondatorul și proprietarul Fressnapf, Torsten Toeller.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare