Guvernul chinez a demarat un proces de raționalizare a resurselor dedicate transporturilor și logisticii, împingând companiile să adere la câteva aglomerări mari care s-au reunit apoi, din 6 decembrie, într-o companie nou înfiinţată controlată de stat. China Logistics Group s-a născut din fuziunea China Railway Material Group și a patru companii ale China Chengtong Holdings Group, respectiv China Material Storage and Transport, CTS International Logistics Corp, China Logistics și China Packaging Corp.

Majoritatea pachetelor de acțiuni se află în mâinile Sasac, adică a Comisiei de Supraveghere și Administrare a Activelor și a conglomeratului de stat China Chengtong, în timp ce trei holdinguri de transport sunt acționari minoritari: China Eastern Airlines (10%), Cosco Shipping (7,3%) și China Merchants Group (4,9%). Noua companie va fi un „organizator global al lanțului de aprovizionare”, oferind servicii de logistică (depozitare, ambalare și distribuție), transport intermodal și servicii internaționale de comerț electronic.

Potrivit CCTV, China Logistics Group operează o flotă de trei milioane de vehicule și acoperă treizeci de provincii chineze, cu prezență pe cinci continente. „China Logistics Group trebuie să deservească țara, să se concentreze pe expedierea fluxurilor interne și internaționale și să accelereze construirea unei platforme cuprinzătoare de date logistice la nivel național”, a explicat directorul Sasac, Hao Peng.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut