Cea mai mare navă portcontainer din lume, prima de acest fel realizată de China, a fost livrată în orașul de coastă Shanghai. Ever Alot are o capacitate de 24.000 TEU de 20” şi a fost proiectată de Hudong-Zhonghua Shipbuilding, o filială a China State Shipbuilding Corporation, cu drepturi complete de proprietate intelectuală.

Nava are o lungime de 399,99 metri – cu peste 60 m mai lungă decât cel mai mare portavion din lume -, 61,5 metri lățime şi o suprafață a punții de 24.000 m2 (echivalentul a 3,5 terenuri de fotbal. Cu un compartiment de marfă de 33,2 m adâncime, poate transporta 240.000 de tone de marfă ambalate în peste 24.000 de containere standard simultan. Containerele pot fi stivuite la o înălțime maximă echivalentă unei clădiri cu 22 de etaje.

Nava are, de asemenea, modele de economisire a energiei. Constructorul a adoptat cele mai recente tehnologii de optimizare hidrodinamică, permițând navei să transporte sarcini grele la viteză mare cu un consum redus de combustibil. Aceasta va deservi ruta din Orientul Îndepărtat către Europa.

Hudong-Zhonghua a livrat anterior aproape 70 de nave portcontainer cu o capacitate de peste 8.000 TEU și lucrează la un total de nouă nave containere ultra-mari de 24.000 TEU, ocupând primul loc între șantierele navale din China.

Livrarea Ever Alot este un exemplu al capacităților în creștere ale Chinei de construcții navale. În 2021, producția nave a Chinei, comenzile nou primite și comenzile disponibile au reprezentat 47,2%, 53,8% și, respectiv, 47,6% din cota de piață globală a construcțiilor navale, clasându-se pe primul loc în lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare