Importurile de carne din China au încetinit pentru prima dată în 2021. În iulie, 854.000 de tone de carne au intrat pe gigantica piață asiatică, deoarece scăderea prețurilor interne (-70% pentru carnea de porc) a limitat necesitatea importurilor. Volumul este în scădere cu 14,43% comparativ cu iulie 2020, dar comparativ cu iunie 2021, volumul a crescut cu 111.000 de tone.

Importurile de carne din perioada ianuarie-iulie au totalizat 5,93 milioane de tone, arată datele Administrației Generale a Vămilor, mai mari decât cele de 5,75 milioane de tone importate anul trecut în primele șapte luni.

Vârful a fost atins în martie, când nevoia de reaprovizionare a depozitelor frigorifice din rezervele naționale a dus la 1 milion de tone de importuri de carne. Analiștii se așteaptă ca importurile de carne de porc să scadă cu 50% în următoarele cinci luni, deoarece aprovizionările locale sunt acum mai ieftine decât transporturile de peste mări și se așteaptă ca producția să crească. În prima jumătate a anului, producția de carne de porc în China a crescut cu 36% față de acum un an, totalizând 27 de milioane de tone, în timp ce inventarul porcin a crescut cu 30%, la 439 milioane la sfârșitul lui iunie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare