Planul în 10 puncte a fost dezvăluit săptămâna trecută de Consiliul de Stat al Chinei și de Comitetul Central al Partidului Comunist. Se spune că pachetul de măsuri până în 2025 consolidează legile într-o serie de domenii importante, ar fi știința și inovarea tehnologică, cultura și educația. Lupta statului de drept în raport cu restul lumii și cu monopolurile va juca, de asemenea, un rol major în acesta. Reglementarea economiei internetului, a inteligenței artificiale, a big data și a cloud-ului va fi, de asemenea, revizuită.

Investigațiile privind monopolurile au început deja în țară. Astfel, în aprilie, compania Alibaba a primit deja o amendă record de peste 2,3 miliarde de euro, deoarece s-a constatat că a abuzat de avantajul său de piață timp de mulți ani. Luna trecută, Tencet a fost forțat să rezilieze contracte exclusive cu cei mai mari editori de muzică din lume. Tot în iulie, mai multe platforme online importante au fost obligate să elimine conținut nepotrivit pentru copii. Săptămâna aceasta, presa internațională a relatat despre rigorile profesorilor care dau lecții private, șase institute și o persoană au suferit pedepse pentru organizarea de lecții private fără permisiune.

Potrivit agenției de știri Caixin, autoritățile de reglementare bancară și de asigurări din China au intensificat, de asemenea, reglementarea companiilor de asigurări online în această săptămână. Comisia de reglementare a solicitat companiilor să înceteze marketingul agresiv și prețurile „greşite“, căci altfel s-ar putea confrunta cu sancțiuni severe.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare