Preocupată de deficitul de gaze naturale din cauza crizei cu Rusia, Europa a apelat la China, cel mai mare importator mondial de gaze naturale lichefiate, care își vinde surplusul de GNL – generat de contracţia pieţei interne – în Europa. 

Potrivit ziarului japonez Nikkei Asia, importurile de GNL ale Uniunii Europene au crescut cu 60% în primele șase luni ale anului. Cantitatea de GNL achiziționată de țările europene (53 de milioane de tone) a depășit importurile din China și Japonia și a umplut depozitele de gaze naturale ale UE cu 77%. Este de așteptat ca această rată să crească la 80% în noiembrie. Arătând că scăderea economiei chineze oferă un avantaj Europei în acest sens, ziarul japonez a prezis că, dacă economia din această țară își revine, situația se poate schimba.

PIB-ul Chinei a crescut cu doar 2,5% în prima jumătate a acestui an. În timp ce practicile de carantină din orașe au redus cererea de combustibil industrial și produse chimice, cererea de gaze naturale în țară a scăzut. 

Decizia guvernului de a crește producția de cărbune și accelerarea de către China a propriilor activități de extracție a gazelor naturale au fost, de asemenea, eficiente în acest sens. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut