Companiile chineze de logistică și-au dublat taxele de transport de containere către Rusia de la începutul anului. Potrivit Kommersant, prețul cerut astăzi este de 11.500 de dolari pentru un container care, la începutul anului, era transportat cu 6.000 de dolari.

Adresându-se producătorilor de electrocasnice și electronice, ziarul a subliniat că o situație similară a fost observată și la mărfurile transportate din Turcia. Potrivit producătorilor, motivul creșterii costurilor de transport este scăderea concurenței pe piață, ca urmare a retragerii companiilor occidentale și a creșterii cererii.

Dmitri Denisenko, de la compania de logistică diHouse, a declarat pentru Kommersant că şi costurile de transport pentru zborurile aeriene de mărfuri din China au crescut de 3 ori din martie până acum.

Retailerii, în schimb, potrivit Lojiport, relatează că preţurile nu au crescut încă din cauza creşterii costurilor de transport, dar că situaţia va afecta în cele din urmă şi magazinele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare