Potrivit Autorităţii Olandeze de Statistică (CBS), veniturile transportatorilor rutieri în cel de-al doilea trimestru al acestui an a scăzut cu 3,95%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În practică, aceasta înseamnă că firmele de transport au fost nevoite să circule la tarife mai mici sau să parcurgă mai puțini kilometri plătiți. Autorii studiului explică acest lucru prin stagnarea din industria construcțiilor, încetinirea producției și reducerea comerțului internațional.

Mai mult, ca urmare a unor costuri foarte ridicate din cauza inflației și a creșterii semnificative a prețurilor echipamentelor de transport, scăderea profiturilor transportatorilor este chiar mai mare de 4%.

Ca o consecinţă, trei sferturi dintre transportatorii chestionați nu se gândesc deloc la creșterea locurilor de muncă, iar alte 20 de procente dintre companii chiar iau în considerare reducerea personalului actual.

Scăderi ale veniturilor au înregistrat şi companiile care oferă servicii de depozitare (-0,89%), dar şi de încărcare/descărcare/transbordare (-4,79%).

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut