De când a izbucnit marea criză a imigrației în 2015, au apărut zeci de cazuri şi relatări despre contrabandă și tăierea prelatelor semiremorcilor. Cel mai recent caz ajuns în presa germană se referă la un şofer bulgar care a reclamat poliţiei că cinci imigranţi au scăpat în pauza din weekend printr-o gaură din plafonul remorcii.

Acest caz atipic a fost semnalat către poliția din Magdeburg, duminică, 3 septembrie, de către șoferul unui camion înmatriculat în Bulgaria, din care cinci imigranți ilegali au scăpat printr-o gaură făcută în prelata de pe acoperiș. Acest lucru s-a întâmplat în timpul opririi de weekend la parcarea Plötzetal de pe autostrada A14. „Am reușit să reținem imigranții și să le stabilim rapid originea. Erau tineri afgani cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, iar patru dintre ei aveau documente pentru refugiați eliberate în Serbia. Tot acolo, afganii s-au urcat în remorca acestui camion bulgar, un contrabandist local oferindu-le ajutor contra cost”, se arată în comunicatul poliţiei germane.

Alături de imigranți, la secția de poliție a fost dus și șoferul camionului. Cu toate acestea, după cum a dovedit interogatoriul său, bărbatul nu participase conștient și activ la contrabandă. De aceea, împotriva lui nu a fost deschis niciun proces penal și la scurt timp după interogatoriu i s-a permis să se întoarcă la camion.

Imigranții au fost predați serviciilor competente și acuzați de trecerea ilegală a frontierei germane. Penalizările sau despăgubirile legate de eventualele consecințe ale tăierii prelatei nu au fost însă menționate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare