Atât în Ucraina, cât şi în ţările vecine, vehiculele care transportă carburant sunt supuse în mod prioritar procedurilor necesare de control la frontieră, potrivit unui anunţ al centrului de presă al Serviciului ucrainean de Grăniceri.

La punctele de control ale Ucrainei cu țările vecine au fost organizate „coridoare verzi” pentru transportul combustibilului, urmărindu-se astfel o soluționare mai rapidă a problemei penuriei de combustibil din Ucraina. Roman Pavlenko, șeful Serviciului de presă al Direcției Regionale de Vest a Serviciului de Frontieră de Stat, a declarat: „Grănicerii, împreună cu reprezentanții vamali, asigură trecerea neîntreruptă și extraordinară a vehiculelor care transportă carburant. În special, a fost realizată interacțiunea cu reprezentanții țărilor vecine, care au fost de acord și, de asemenea, acceptă cu rapiditate, la rândul lor, vehicule care transportă benzină și motorină, permiţându-le să treacă. În cazul cozilor din vamă, unor astfel de vehicule li se acordă prioritate la trecerea frontierei, inclusiv prin alocarea unor benzi suplimentare de circulație.”

Cisternele care merg în țările UE pentru combustibil trec, de asemenea, fără a sta la rând. Dar şi în cazul în care sunt cozi la ieşirea din Ucraina, mașinile cu carburant sunt eliberate pe o bandă separată, după ce sunt escortate la punctul de control.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare