Tinerii care se pregătesc să devină șoferi de camion ar trebui, în viitor, să aibă voie să conducă vehiculul greu de la vârsta de 17 ani, dacă sunt însoțiţi. Asta cer fracțiunile guvernamentale SPD (social-democraţii) și CDU (conservatorii) din Saxonia Inferioară, Germania, printr-o moțiune pe care parlamentul urmează să o voteze joi, 17 mai 2022.

Saxonia Inferioară ar trebui să lucreze la nivel federal și european pentru a se asigura că limita de vârstă pentru stagiari este redusă de la cei 18 ani în prezent, la 17 ani. În plus, potențialii șoferi de camion ar trebui să își poată începe demersul pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile C/CE în același timp cu cel pentru obținerea permisului de conducere pentru autoturism. Până acum, trebuia să fi trecut întâi testul pentru permisul de conducere auto categoria B.

SPD și CDU justifică propunerea prin nevoia de a acoperi o parte din deficitul de șoferi profesionişti, care se va amplifica în următorii ani din motive de vârstă, în timp ce traficul de camioane va crește în același timp.

Însă cei posibil interesați de profesie părăsesc de obicei școala la vârsta de 16 ani și apoi trebuie să aștepte doi ani înainte de a-și putea obține permisul de conducere de camion și de a intra în profesie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare