Cel mai recent indice de performanță a porturilor de containere (CPPI) publicat de Banca Mondială și S&P Global Market Intelligence evidențiază schimbări semnificative în performanța porturilor globale de containere, porturile din Asia de Est și de Sud-Est dominând clasamentul în 2023, ocupând 13 din primele 20 de locuri.

Cea de-a patra ediție a CPPI a analizat date de la peste 182.000 de escale de nave, 238,2 milioane de mișcări și aproximativ 381 de milioane TEU, subliniind importanța eficienței și rezistenței portuare în comerțul global, care transportă peste 80% din mărfuri pe mare.

Raportul subliniază necesitatea ca porturile majore să investească în tehnologie, infrastructură ecologică și reziliență pentru a menține stabilitatea pe piețele globale și pe industria de transport maritim. Portul Yangshan din China a păstrat prima poziție, urmat de portul Salalah din Oman și portul Cartagena din Columbia.

Printre noile intrări notabile se numără portul Visakhapatnam din India care intră în top 20 și portul Dar es Salaam din Tanzania, care îmbunătățește timpul de sosire a navelor cu 57%.

CPPI clasează 405 porturi pe baza duratei de ședere a navelor portcontainer, cu scopul de a îmbunătăți performanța părților interesate din sistemul comercial global.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut