Ceea ce relatam în urmă cu doar câteva zile ca o simplă speculaţie de piaţă (vezi articolul AICI) s-a confirmat acum oficial: liderul mondial în transport maritim și logistică, CMA CGM, achiziționează aproape 100% din capitalul liderului european în logistica auto, Gefco. Deşi achiziția a fost înaintată autorităților de concurență spre aprobare, Comisia Europeană a autorizat CMA CGM în cadrul unei proceduri speciale să achiziționeze imediat capitalul Gefco, în așteptarea aprobării finale din lunile următoare. Achiziția va consolida gama de servicii logistice pe care CEVA Logistics, filiala de logistică a CMA CGM, o oferă clienților săi, în special în Franța și restul Europei.

Rodolphe Saadé, Președinte și CEO al Grupului CMA CGM, a comentat: „Achiziția GEFCO reprezintă un pas suplimentar în strategia noastră de dezvoltare și ne consolidează poziția ca jucător global în transport și logistică. Odată cu Gefco, filiala CEVA va deveni lider mondial în logistica auto.”

Intenția CMA CGM este ca Gefco să continue să opereze într-un cadru de reglementare securizat, apoi să-și impulsioneze dezvoltarea, în special pe piețele internaționale, prin valorificarea tehnologiei și a capacităților logistice ale grupului. Gefco va beneficia în viitor de expertiza și rețeaua CEVA Logistics, permițându-i să-și extindă atât afacerea, cât și portofoliul de clienți.

Odată cu acordul de achiziție a Gefco, Grupul CMA CGM continuă cu planul său de a dezvolta și furniza soluții de transport și logistică end-to-end, pentru a sprijini lanțurile de aprovizionare ale clienților săi.

Grupul a anunțat recent finalizarea achiziției Ingram Micro’s Commerce & Lifecycle Services (CLS) și a Colis Privé. Aceste oferte au accelerat dezvoltarea CEVA Logistics în comerțul electronic și în segmente cheie de piață, precum tehnologie, retail și modă.

Luc Nadal, CEO Gefco, a comentat: „Cu peste 70 de ani de experiență în logistica industrială, Gefco e mândru să se alăture CMA CGM, lider incontestabil în transport maritim și logistică. Proiectul condus de CMA CGM va permite Gefco să-şi continue activitatea într-un mediu stabil, va sprijini transformarea pe care a inițiat-o și îi va consolida dezvoltarea în anii următori. Această legătură între două companii franceze va aduce multe oportunități pentru Gefco în ceea ce privește inovația și creșterea durabilă, în special la nivel internațional, în beneficiul clienților noștri. Am încredere într-un viitor cu CMA CGM și CEVA Logistics.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare