Grupul francez CMA CGM achiziționează compania britanică de transport rutier de mărfuri și logistică Wincanton prin filiala sa, Ceva Logistics. Tranzacţia este evaluată la aproape 720 de milioane de dolari.

Preluarea este deja aprobată de consiliul de administrație al companiei Wincanton.

Prin această mutare, CMA CGM își întărește semnificativ activitățile de transport terestru și depozitare în Marea Britanie și Irlanda. Wincanton operează în diverse sectoare de aproape un secol și are circa 170 de locații, în care lucrează aproximativ 20.300 de oameni și folosește o flotă de aproximativ 8.500 de vehicule industriale. În fiecare an, compania mută 520.000 de tone de mărfuri și 1,3 milioane de TEU. Are operațiuni largi în sectoarele de retail, alimentație, comerț electronic, construcții, infrastructură, energie și apărare. Compania a demonstrat o creștere puternică în ultimii ani, CMA CGM numind-o „o oportunitate atractivă de creștere”.

De la achiziționarea Ceva Logistics, Grupul CMA CGM şi-a extins agresiv afacerea, urmând o strategie similară cu AP Moller-Maersk, care se concentrează, de asemenea, pe adăugarea logisticii la afacerile tradiționale de transport maritim.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut