Datorită lichidităților enorme strânse atunci când transporturile de containere erau pe val”, compania franceză de transport maritim CMA CGM, specializată în transportul containerelor, intră acum în transportul de vehicule peste Canal prin achiziționarea unui pachet minoritar la Brittany Ferries, care va putea ajunge la 12%. Potrivit AFP, intrarea ar urma să aibă loc prin transformarea în acțiuni a unui împrumut de 25 de milioane de euro acordat de CMA CGM către Brittany Ferries în 2021.

În ultimul exercițiu financiar, compania de transport maritim Brittany Ferries, care operează servicii ro-ro și ro-pax între continent și Marea Britanie, a transportat 168.000 de vehicule industriale, cu 17% mai puțin decât în perioada precedentă. Condițiile conversiei împrumutul în acţiuni nu sunt cunoscute, dar se estimează că ar putea aduce până la 12% din capitalul companiei britanice în portofoliul companiei franceze. CMA CGM a produs în exercițiul financiar între octombrie 2021 și octombrie 2022 o cifră de afaceri de 444,7 milioane de euro, cu un profit net de 22,6 milioane de euro. Aceasta este o dublare față de 2021, care se apropie de cifra de afaceri pre-pandemică.

În 2023, aceasta este a doua achiziţie anunțată de CMA CGM, după cea din februarie a companiei franceze La Méridionale, specializată tot în ro-ro și ro-pax. În acest caz, CMA CGM a încheiat achiziția întregului capital social cu Stef. La Méridionale operează pe rute între Marsilia și Corsica și Maroc cu patru nave.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare