Grupul CMA CGM, cu sediul în Marsilia, achiziționează acțiuni la Cosco Shipping Ports (Spain) (CSP) de la TPIH Iberia, corespunzătoare unei participații indirecte de 49% în terminalul Iberian Valencia al CSP și un pachet indirect de 38% în Terminalul Iberic Bilbao al CSP. Achiziția este supusă obținerii tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Suma tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Ambele terminale maritime oferă conexiuni intermodale către hinterlandul spaniol, inclusiv feroviar. CSP Bilbao leagă Spania de principalele porturi din nordul Europei și are o capacitate de 950.000 TEU, o suprafață de peste 43 de hectare, peste 1.150 m de chei şi o adâncime de 21 m.

CSP Valencia este unul dintre cele mai mari terminale de containere din Spania, este un hub strategic în Marea Mediterană și poarta principală de acces către Madrid. Terminalul, care gestionează aproximativ 3,5 milioane TEU, are o suprafață de 145 de hectare, peste 2.300 m de chei şi o adâncime de 15,5 m.

Grupul CMA CGM operează 35 de servicii maritime directe care deservesc 18 porturi de escală în Spania. Grupul deține participații în mai mult de 56 de terminale portuare și proiecte din întreaga lume.

CMA CGM se așteaptă ca extinderea să permită grupului să-și susțină soluțiile de transport maritim și logistică end-to-end și să conecteze clienții din Spania cu întreaga lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut