Parlamentul francez a respins sâmbătă planul pentru o așa-numită „taxă excepțională” prin care guvernul dorea să reducă profiturile CMA CGM și TotalEnergies, printre altele, pentru a sprijini financiar companiile franceze. Însă presiunea politică a determinat  compania franceză de transport să reducă și mai mult tarifele față de nivelul anunțat.

Reducerea de 500 de euro pentru clienții francezi la tarifele pentru containerele de import din Asia pe care CMA CGM o anunțase deja cu o lună în urmă și care urma să fie introdusă la 1 august, a fost acum majorată la 750 de euro per container de 40”. Reducerea va intra în vigoare tot de la 1 august și va fi valabilă un an. Aceasta se aplică și transporturilor către teritoriile franceze de peste mări. Compania de transport presupune că expeditorii vor transfera imediat reducerea propriilor clienți, astfel încât aceasta să ajungă în cele din urmă la consumatorul francez.

CMA CGM precizează că reducerea, așa cum a fost anunțată în urmă cu o lună, a fost concepută doar pentru 14 mari retaileri francezi, dar acum s-a decis ca toți clienții francezi să o primească, inclusiv întreprinderile mici și mijlocii.

Pe lângă creșterea reducerii la import, CMA CGM a anunțat și o nouă reducere pentru containerele de export. Aceasta va fi de 100 de euro per container și, potrivit transportatorului, va fi destinată „susținerii competitivității companiilor franceze”. Această reducere este acordată și companiilor franceze din toate categoriile sociale.

CMA CGM precizează că măsurile vor reduce tarifele de transport cu până la 25% și că reducerile au fost stabilite după consultarea Ministerului francez al Economiei și Finanțelor. Astfel, compania de transport pare să fi evitat pericolul unei super-taxe franceze.

CEO-ul CMA CGM, Rodolphe Saadé, a participat miercuri la o audiere a parlamentului francez pentru a avertiza că o astfel de taxă excepțională ar afecta poziția competitivă a companiei sale față de transportatorii străini.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare