După recentele atacuri asupra navelor sale care călătoreau sub escortă militară, operatorul maritim francez CMA CGM abandonează complet ruta prin Marea Roșie și anunţă creşterea tarifelor de transport.

CMA CGM renunţă la ruta prin Marea Roşie din cauza atacurilor rebelilor Houthi. Cel mai recent caz, potrivit Trasporto Europa, este cel al navei portcontainer Koi, care a fost ținta ratată a unei rachete în timp ce călătorea în convoi, sub pază, în largul coastei yemenite. Prin urmare, toate navele companiei vor fi redirecţionate către Capul Bunei Speranțe.

Între timp, CMA CGM anunţă creşterea tarifelor de transport pe diferite rute. La mijlocul lunii februarie va aplica diverse suprataxe (Suprataxă vârf de sezon, Supliment echipamente goale și frigorifice) pe rutele dintre America de Nord și coasta de est a Americii Latine, între Turcia și Africa de Nord, între Marsilia și estul Mediteranei și Marea Neagră, între Spania și Estul Mediteranei și Marea Neagră, între Europa de Nord și Asia, Orientul Mijlociu, Marea Roșie, India și Africa de Est și de Nord.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut