CNH Industrial NV anunță semnarea unui acord pentru achiziționarea a 90% din capitalul social al Sampierana SpA, o companie privată italiană specializată în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de excavatoare, cu obținerea unui control de 100% a companiei în următorii patru ani de la închiderea tranzacției.

Achiziția, fără datorii și cu numerar pentru tranzacția totală, va fi egală cu 101,8 milioane EUR, sub rezerva anumitor ajustări de închidere și postînchidere. Contraprestația va fi finanțată de CNH Industrial. Se preconizează că închiderea va avea loc în al patrulea trimestru al anului 2021. „Această achiziție va accelera și mai mult profitabilitatea echipei noastre de afaceri. Portofoliul excepțional al Sampierana ne consolidează prezența pe segmente critice de piață și oferă distribuitorilor și clienților noștri acces la produse de top din industrie, susținute de expertiza noastră de marcă, distribuție și producție“, a declarat Scott Wine, CEO CNH Industrial.

Recunoscut în sectorul construcțiilor pentru linia sa de mini şi midi excavatoare Eurocomach, Grupul Sampierana a înregistrat performanțe excelente an de an, în special în Europa, fiind cunoscut pentru fiabilitatea, calitatea și tehnologia inovatoare.

Achiziția va permite CNH Industrial să integreze produsele Sampierana în portofoliul său actual, alături de cele ale partenerilor săi externi OEM existenți.

Sampierana are sediul şi fabricile în Italia, dar operează şi o filială cu facilități de producție în Kunshan, China.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut