CNH Industrial NV anunță semnarea unui acord pentru achiziționarea a 90% din capitalul social al Sampierana SpA, o companie privată italiană specializată în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de excavatoare, cu obținerea unui control de 100% a companiei în următorii patru ani de la închiderea tranzacției.

Achiziția, fără datorii și cu numerar pentru tranzacția totală, va fi egală cu 101,8 milioane EUR, sub rezerva anumitor ajustări de închidere și postînchidere. Contraprestația va fi finanțată de CNH Industrial. Se preconizează că închiderea va avea loc în al patrulea trimestru al anului 2021. „Această achiziție va accelera și mai mult profitabilitatea echipei noastre de afaceri. Portofoliul excepțional al Sampierana ne consolidează prezența pe segmente critice de piață și oferă distribuitorilor și clienților noștri acces la produse de top din industrie, susținute de expertiza noastră de marcă, distribuție și producție“, a declarat Scott Wine, CEO CNH Industrial.

Recunoscut în sectorul construcțiilor pentru linia sa de mini şi midi excavatoare Eurocomach, Grupul Sampierana a înregistrat performanțe excelente an de an, în special în Europa, fiind cunoscut pentru fiabilitatea, calitatea și tehnologia inovatoare.

Achiziția va permite CNH Industrial să integreze produsele Sampierana în portofoliul său actual, alături de cele ale partenerilor săi externi OEM existenți.

Sampierana are sediul şi fabricile în Italia, dar operează şi o filială cu facilități de producție în Kunshan, China.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare