Distribuitorul Coca-Cola în Rusia, Coca-Cola HBC (Coca-Cola Hellenic), a anunțat că a încetat producția și vânzarea de Coca-Cola și alte băuturi ale mărcii în Rusia. Boris Titov, oficialul Kremlinului responsabil cu drepturile afacerilor, a spus că băuturile Coca-Cola ar putea fi aduse în Rusia prin magazinul online Alibaba.

În martie, Coca-Cola a anunțat că își suspendă temporar operațiunile în Rusia din cauza operațiunilor militare din Ucraina. După ce a epuizat stocul, Coca-Cola HBC a anunțat că nu va mai produce sau vinde Coca-Cola sau alte mărci Coca-Cola Company în Rusia. Compania are 10 fabrici în Rusia unde a produs HBC, Coca-Cola și celelalte mărci precum și Fanta, Sprite, Powerade, Schweppes, Burn, BonAqua, Dobry, Pulpy, Rich, Moya Semya, Innocent și alte produse.

Președintele Uniunii Industriașilor și Oamenilor de Afaceri din Rusia-Asia, Vitaliy Mankevic, a declarat că au primit o ofertă de a importa produse Coca-Cola în Rusia prin Turcia. Mankevic a declarat că nu dorește să aducă această băutură din China deoarece „Gustul Coca-Cola acolo este puțin diferit, în funcție de gustul chinezilor”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare