În curând, toate sticlele PET ale Coca-Cola din Suedia vor fi echipate cu capace fixe, prinse de sticlă. Astfel, gigantul băuturilor răcoritoare iese mai devreme în întâmpinarea directivelor UE.

Din octombrie, Coca-Cola Suedia va începe să-și doteze sticlele PET cu capace fixe. În acest mod, întreaga sticlă va fi mai ușor de reciclat și va putea urma directiva UE pentru materialele plastice de unică folosință care intră în vigoare în iulie 2024. Va fi o cerință legală ca ambalajele din carton sau plastic pentru băuturi de până la trei litri să fie echipate cu un dop care este şi rămâne atașat de ambalaj după ce a fost deschis. „Suntem hotărâți să ajungem cât mai departe și mai rapid, acolo unde este posibil, împreună cu partenerii și clienții noştri. Ne dorim să folosim mai puține ambalaje acolo unde putem, iar pentru ambalajele pe care le folosim, obiectivul nostru este ca 100% să fie colectate, reutilizate sau reciclate, pentru a crea o economie circulară în care niciun ambalaj nu ajunge ca deşeu în apele noastre sau în natură”, spune Lisa Wahlström, director pentru sustenabilitate, Coca-Cola Europacific Partners Suedia.

Schimbarea va începe cu sticlele PET de Fanta, Coca-Cola, Sprite și Bonaqua, iar tranziția completă este de așteptat să fie finalizată în 2023.

Coca-Cola este unul dintre primii producători de băuturi care a introdus noul tip de capac, dar şi Arla a început să lucreze la eliminarea treptată a dopurilor vechi. În Danemarca, de exemplu, o populară băutură de ciocolată a grupului de produse lactate, Matilde, a primit un nou capac.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare