Compania feroviară de marfă Rail Cargo Group din Austria, subsidiară a ÖBB, va majora prețul în două etape și astfel va transfera pe piață o parte din costurile în creștere cu energia. Per total, RCG va majora prețurile cu aproximativ 20%.

Rail Cargo Group (RCG), divizia de trenuri de marfă a ÖBB, anunţă creşterea prețurilor. Conform calculelor interne, costurile majorate ale companiei ar urma să fie transferate pe piață în două tranșe, după cum a anunțat RCG. În ansamblu, majorările vor fi de 20%.

În 2023, sunt așteptate creșteri ale costurilor care vor atinge trei cifre pe piața de energie. În plus, există costuri pentru material și personal, care sunt adesea de două cifre, a declarat șeful RCG, Clemens Först, la o conferință de presă din 21 noiembrie. „Este unic în istorie. Nu există nicio alternativă la creșterea prețurilor, deoarece suntem într-o piață strânsă și suntem, de asemenea, o industrie consumatoare de energie.” Prima ajustare a prețurilor se va referi exclusiv la costurile cu energia, o suprataxă de energie fiind adăugată într-o a doua etapă.

Anul 2022 a fost marcat de diverse crize, a declarat șeful ÖBB, Andreas Matthä. Pe lângă războiul din Ucraina, Covid și schimbările climatice, au existat „problemele internaționale ale lanțului de aprovizionare și problemele de construcţii fără egal, mai ales în sud-estul Europei și Germania”. „Afacerea RCG a fost extrem de provocatoare în acest an”, a spus Clemens Först.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare