Producătorul japonez Mitsubishi Motors a decis să nu mai producă mașinile sale în China, scrie Prime.

Motivul închiderii producției Mitsubishi în China a fost concurența ridicată a vehiculelor electrice. Cert este că schimbările pe piața auto chineză care au avut loc în ultimii 2-3 ani au dus la o tranziție mai rapidă la vehiculele electrice decât se așteptau analiștii. „La consiliul de administrație al Mitsubishi Motors din 24 octombrie s-a decis continuarea reformelor structurale ale afacerii din China. Ca urmare, 24,3 miliarde de yeni (circa 153 de milioane de euro) din costurile reformei structurale se vor raporta ca pierderi extraordinare în situațiile financiare pentru anul fiscal care se încheie la 31 martie 2024. Implementarea reformelor structurale: producția locală de vehicule Mitsubishi se va opri”, a spus compania într-un comunicat.

Anul acesta, potrivit Retail.ru, compania nu a reușit să-şi recupereze volumele de vânzări. În primăvară, Mitsubishi a suspendat deja producția în China pentru a efectua inventarierea depozitelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut