Guardia di Finanza a anunțat pe 9 martie rezultatul unei investigații ce a implicat patru persoane de naţionalitate română.

Ancheta a fost efectuată de Poliția Economică și Financiară din Sondrio, Italia, la o companie de transport rutier național și internațional (al cărei nume nu a fost furnizat de anchetatori) înființată în România, care „de fapt a operat în Italia prin intermediul unor firme aflate în această țară, dar în special printr-o companie de logistică cu sediul în Valtellina”, după cum se explică într-o notă de la Finanțe.

Ancheta a scos la iveală faptul că reprezentantul legal al companiei „a fost prezent permanent în zona Valtellina împreună cu familia sa, obținând reședința în această provincie de câțiva ani și de aici a condus și coordonat activitățile firmei sale”.

Compania a fost acuzată de faptul că, deși era înscrisă în România, unde își achita taxele, efectua activități de transport aproape exclusiv pe teritoriul Italiei. Iar acest lucru a prejudiciat statul italian cu circa 19 milioane de euro în perioada 2015-2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare