Recrutarea de personal din țările din Asia Centrală va ajuta la acoperirea parțială a deficitului de angajați din logistică. Acest deficit este în continuă creștere: de-a lungul anului, cifra a ajuns de la 10% la 20%, potrivit serviciul de presă al Departamentului de transformare digitală PEK.

Numărul muncitorilor străini care merg în Rusia pentru a lucra în logistică este în creștere. Cel mai adesea, muncitorii din Asia Centrală vin la companiile de logistică pentru posturi de depozitare, comisionare, operare. „În trei luni, PEK a crescut numărul de angajați din Tadjikistan și Uzbekistan de la 50 la 100 de persoane pe lună. Emitem brevete și permise de muncă, plătim 50% din costul biletelor de avion, oferim cazare, mese gratuite, salopete, rechizite de uz casnic”, a declarat Vadim Filatov, director adjunct al PEK, șeful Comitetului de logistică din Delovaya Rusia (uniune a antreprenorilor din peste 40 de domenii: construcții, industrie ușoară, IT și tehnologii înalte, inginerie mecanică, agricultură, sectorul financiar etc.).

În noile condiţii economice, tot mai multe companii de logistică vor atrage rapid personal din Asia Centrală, încercând să compenseze parţial deficitul tot mai mare de personal, consideră Vadim Filatov. Totodată, potrivit Retail.ru, organele de stat ale republicilor din Asia Centrală sunt interesate să propună noi locuri de muncă și să ajute la formarea angajaților. Astfel, PEK a încheiat acorduri cu Ministerele Muncii și Ocupării Forței de Muncă din Tadjikistan și Uzbekistan pentru recrutarea de personal care să lucreze la depozitele din toată Rusia. În aceste ţări, PEK organizează anual târguri de locuri de muncă, invitând potențialii angajați la muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare