Sondajul logisticii imobiliare europene din 2023, publicat de Savills și Tritax EuroBox, a dezvăluit că respondenții au identificat creșterea chiriilor drept cea mai mare îngrijorare în rândul ocupanților de proprietăţi logistice în acest an, urmată de accesul la forță de muncă și de lipsa ofertei de clădiri noi.

În ciuda faptului că este încă principala preocupare, cu 18% mai puține persoane au identificat creșterea costurilor ca fiind o preocupare majoră în comparație cu sondajul de anul trecut. O tendință similară poate fi observată la preocupările cu privire la alte probleme, inclusiv disponibilitatea forței de muncă și a spațiului de depozitare – ambele au înregistrat o scădere cu 10-15%.

Per total, aproape 80% dintre respondenţi au considerat că, în prezent, condițiile de afaceri sunt aceleași sau chiar mai favorabile decât în urmă cu șase luni. De asemenea, o concluzie interesantă este că atitudinea față de valorile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) s-a îmbunătățit.

Potrivit sondajului citat de Logistics Manager, „prețurile volatile ale energiei și carburanților din ultimele 12 luni au împins companiile să se concentreze din ce în ce mai mult pe îmbunătățirea eficienței, folosind mai multe surse regenerabile și de stocare a energiei”. Ca dovadă, 45% dintre participanţii la sondaj au raportat că au implementat măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice în ultimele 12 luni și 39% că au investit în staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut