Potrivit unui studiu recent al Institutului Ifo, citat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, AHK, economia germană se confruntă cu o lipsă severă de comenzi, care pune companiile din toate sectoarele sub o presiune puternică.

În Germania, în ianuarie 2024, 36,9% dintre firmele din industrie au raportat o lipsă de comenzi, în creștere față de 36% în luna octombrie și mai mult decât dublu în comparație cu anul precedent (20,9%).

Lipsa comenzilor s-a simţit şi în sectorul serviciilor: ponderea companiilor afectate a crescut în patru luni de la 29,3% la 32,1%. După cum relatează AHK, agențiile de recrutare sunt deosebit de afectate, mai mult de jumătate dintre ele invocând lipsa comenzilor.

Potrivit studiului realizat de Ifo, cel mai dificil este pentru domeniile consumatoare de energie, cum ar fi industria hârtiei, producția și prelucrarea metalelor și industria chimică, peste 50% din companii fiind afectate de criză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut