Pentru a rezolva lipsa de şoferi, o mare companie de transport lituaniană a ales să se concentreze pe țara asiatică Sri Lanka pentru a-şi umple golurile, angajând 250 de șoferi aleși, de preferință, dintre cei cu experiență în transport internațional. Pentru a-i atrage, compania oferă un salariu lunar de 2.550 de euro și o serie de beneficii, printre care cazare, formare și program flexibil de lucru.

Confruntată cu deficitul cronic de șoferi de camion care afectează aproape toată Europa, compania lituaniană Manvesta a identificat că poate aduce forțe noi din Sri Lanka, o țară asiatică ce se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din istorie.

Ca urmare, compania a publicat un anunț prin agenția de recrutare Fortuna, în care spune că se află în căutarea a 250 de șoferi, de preferință cu experienţă în transport internaţional, vorbitori de engleză, sub 45 de ani și cu permis CE. Manvesta oferă un salariu lunar de până la 2.550 de euro, plus bonusuri, cazare, program flexibil de lucru și un pachet de asigurări. De asemenea, este prevăzut şi un „program de mentorat” pentru cei cu mai puțină experiență.

Şi alte companii lituaniene au căutat soluţii, potrivit Uomini e Trasporti. În urmă cu câteva luni, unele asociații comerciale lituaniene de transport au semnat, cu sprijinul Girteka, un acord cu Ministerul Transporturilor din Uzbekistan pentru deschiderea unei școli în Tașkent în care să formeze 1.500 de șoferi, în timp ce CargoGO Logistics a abordat problema frontal, căutându-i în India. Ţara pare astfel decisă să-şi rezolve problemele prin trecerea din ce în ce mai mult a graniței continentale, evitând să mai investească în șoferi tineri europeni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare