Așa-numitul pool de conversie maritimă este de 100 de milioane DKK (13,5 milioane EUR) și este destinat companiilor maritime daneze pentru a atenua consecințele negative suferite de acestea ca urmare a Brexit-ului.

Companiile maritime daneze care au pierdut venituri ca urmare a Brexit-ului pot solicita despăgubiri de până la 250 000 DKK (33.600 EUR). Pool-ul este deschis până pe 15 noiembrie.

Potrivit Autorității Maritime Daneze, companiile maritime pot solicita despăgubiri de până la 50% din pierderea de venituri a companiei, însă în limitele de minimum 20.000 DKK şi maximum 250.000 DKK (2.700 – 33.600 euro). „Un sondaj realizat pe un eșantion de membri arată că aproape toate companiile maritime care fac comerț cu Marea Britanie au avut cheltuieli suplimentare ca urmare a Brexit-ului, din cauza costurilor pentru angajarea de oameni suplimentari pentru vămuire, taxe vamale și cheltuieli crescute pentru tranzacțiile bancare”, declară directorul general al asociației Danske Maritime, Jenny Braat, pentru Søfart.

Pe lângă pool-ul maritim, va exista și un pool general de compensare pentru companiile care pot documenta costurile suplimentare ca o consecință directă a Brexit-ului.

Marea Britanie este o piață importantă pentru companiile maritime daneze. În plus, atât companiile off-shore, cât și producătorii de echipamente maritime și furnizorii de servicii din zona maritimă au activități semnificative în Marea Britanie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare