Companiile din Rusia care fabrică produse electrocasnice au început să transfere producția din Turcia în China, deoarece fabricile locale au redus prețurile cu 5-10%, scrie Kommersant.

Dat fiind că asamblarea aparatelor electrocasnice mari în China este cu 17–20% mai ieftină decât în Turcia, experții consideră că tendința de transfer a producției de electrocasnice din Turcia în China va continua şi în 2024. Pe de altă parte, aceştia cred că, pe viitor, mărcile se vor angaja mai degrabă în localizarea în Rusia.

Reprezentanții producătorului de electrocasnice Schaub Lorenz au confirmat că prețurile de producție prin contract din China au scăzut cu până la 10% față de 2022, în funcție de segment. Iar directorul general al mărcii Kuppersberg a spus că a dublat locația de producție din China. „Însă prețurile nu sunt reglementate numai de fabrici – este important şi costul componentelor, metalelor și sticlei, ale căror prețuri au crescut în ultimul an. Deci nu vedem nicio schimbare în costul produsului final.” Şi directorul mărcii de electrocasnice Vard a confirmat reducerea prețurilor de achiziție la fabricile din China, ca urmare a creșterii comenzilor din partea companiei. „Acordurile pe termen lung și reciproc avantajoase încheiate în ultimele două luni ne permit să anticipăm volume crescute pentru anul următor și, ca urmare, condiții îmbunătățite de la fabrici.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut