În ciuda creșterii cu 7% a producției de carne de porc în primele 7 luni ale anului, exporturile din Marea Britanie se confruntă cu condiții de piață dificile. Exporturile din UK de carne de porc (cu excepția măruntaielor) au scăzut cu 41% față de anul anterior în iulie, la 16.200 tone. Volumele către UE au scăzut cu 43%, iar prețul porcilor a scăzut rapid în fața excesului de ofertă de pe piață.

Exporturile Marii Britanii către piața cheie a Chinei au scăzut, de asemenea, la 5.900 de tone (-54% de la an la an). Prețurile cu ridicata ale cărnii de porc sunt acum la niveluri nevăzute încă de la izbucnirea pestei porcine africane. Deși recuperarea turmei chineze pare să fi stagnat, iar producția internă va fi probabil volatilă în viitor, cererea actuală de import este raportată a fi foarte slabă.

În iulie, Marea Britanie a exportat 129.800 de tone de carne de porc, ceea ce reprezintă o scădere de 22% de la an la an şi a importat 58.100 de tone de carne de porc, cu 1% mai puțin decât acum un an. Acest lucru aduce totalul până în prezent la 387.800 de tone, cu 11% mai mic decât în 2020, potrivit AHDB.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare