Decizia de a reporni operațiunile la terminalul de containere chineze perturbat de Covid face ca situația aglomerației Ningbo și Shanghai să se îmbunătățească, cu mai puține nave care stau la rând la ancorare.

Guvernul din Ningbo a redeschis oficial facilitățile pe insula Meishan, inclusiv în zona portului, după două săptămâni de blocare declanșate de un angajat care a contractat coronavirus.

Jiang Yipeng, vicepreședinte al Ningbo-Zhoushan Port Group, a declarat că terminalul Meishan a fost redeschis ieri și că este pe cale de a recupera complet serviciile sale, care au fost suspendate din 11 august. Facilitatea a reluat deja unele operațiuni în ultimele zile, permițând intrarea containerelor încărcate, încărcarea navelor la dană și primirea de noi sosiri de containere, cu un total de 15 vase și 29.000 TEU manipulate în timpul redeschiderii parțiale.

Închiderea Meishan, care reprezintă aproximativ 20% din capacitatea totală a containerelor din Ningbo, a dus la redirecționarea navelor și la congestionarea porturilor. Datele Lloyd’s List Intelligence arată că erau încă 97 de containere ancorate în afara porturilor Ningbo-Zhoushan și Shanghai din apropiere, pe 24 august, în comparație cu 110 nave în urmă cu o săptămână.

Directorii de la Orient Overseas International Ltd, care face parte din Cosco Shipping, au declarat analiștilor că operațiunile de la terminal ar trebui să fie complet restaurate pe 1 septembrie. Conducerea OOIL a declarat că majoritatea navelor afectate au reușit să găsească locuri în porturi alternative și că se așteaptă ca „perturbarea să fie mai puțin severă“ decât la recenta închidere de la Yantian și la incidentul din Canalului Suez de la începutul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare